World Organization GK Questions & Anwers – Part 2

11. Which is principal organ of the United Nations that as virtually accomplished its object?
A. The Security Council
B. The General Assembly
C. The International Court of Justice
D. The Trusteeship Council
Answer:
D. The Trusteeship Council

12. The headquarters of the UNESCO is at
A. Rome
B. Geneva
C. New York
D. Paris
Answer:
D. Paris

13. Which UN body deals with population problem?
A. UNFPA
B. UNDP
C. UNICEF
D. UNESCO
Answer:
A. UNFPA
Explanation:
UNFPA = United Nations Fund for Population Activities.
14. Besides UK, USA, Germany and Japan the G-7 countries includes
A. Canada, France and Russia
B. Canada, Italy and Netherlands
C. France, Netherlands and Russia
D. Canada, France and Italy
Answer:
D. Canada, France and Italy

15. The headquarters of World Intellectual Property Organisation (WIPO) is located in
A. Paris
B. Madrid
C. New York
D. Geneva
Answer:
D. Geneva

16. SAARC is observing a decade(1991-2000) of which of the following?
A. Girl child
B. Literacy
C. Health services to rural poor
D. Shelter for all
Answer:
A. Girl child

17. The headquarters of Food and Agriculture Organisation is in
A. Washington
B. Paris
C. Madrid
D. Rome
Answer:
D. Rome

18. Which of the following countries is not a member of Group 15 developing countries?
A. Mexico
B. Malaysia
C. Brazil
D. Bolivia
Answer:
D. Bolivia

19. Which one of the following is not related to disarmament?
A. SALT
B. NPT
C. CTBT
D. NATO
Answer:
D. NATO

20. Which of the following describe correctly the Group of Seven Countries (G-7)?
A. They are developing countries
B. They are industrialised countries
C. They are holding Atomic Bomb technology
D. They are countries who can launch their own satellites
Answer:
B. They are industrialised countries

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ 8 = twelve

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter