World Organization GK Questions & Anwers – Part 3

21. Which of the following is used as the logo of the World Wide Fund for Nature (WWF)?
A. Deer
B. Panda
C. Camel
D. Lion
Answer:
B. Panda

22. Which of the following countries is not a member of the G-8 group?
A. Germany
B. France
C. Italy
D. Spain
Answer:
D. Spain

23. Pakistan which rejoined the Commonwealth, had pulled itself out of it in the year
A. 1978
B. 1975
C. 1972
D. 1982
Answer:
C. 1972

24. Which of the following countries is not a member of SAARC?
A. Nepal
B. Bangladesh
C. Afghanistan
D. Myanmar
Answer:
D. Myanmar

25. The main aim of SAARC is
A. Regional Cooperation
B. Internal affairs
C. Non-alignity
D. Peaceful Coexistence
Answer:
A. Regional Cooperation

26. The International Human Rights Convention adopted by the United Nations in 1990 relates to
A. disabled
B. stateless persons
C. migrant workers
D. children
Answer:
D. children

27. Who was the first Indian to be President of UN General Assembly?
A. Mrs. Vijay Lakshmi Pandit
B. Ramesh Bhandari
C. Natwar Singh
D. Krishna Menon
Answer:
A. Mrs. Vijay Lakshmi Pandit

28. How many former republics of USSR have become members of the Commonwealth of Independent States?
A. 11
B. 10
C. 12
D. 9
Answer:
A. 11

29. The five permanent members of UN security council are
A. Japan, West Germany, USSR, UK and USA
B. Canada, China, France, USSR and USA
C. Germany, China, USSR, UK and USA
D. China, France, USSR, UK and USA
Answer:
D. China, France, USSR, UK and USA

30. When was the South Asian Association for Regional Co-operation (SAARC) formed?
A. 1985
B. 1982
C. 1986
D. 1987
Answer:
A. 1985

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


seven × 4 =

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter