World Organization GK Questions & Anwers – Part 5

41. Which of the following is Human Rights Organisation?
A. The French community
B. The Organisation of African Unity
C. The Arab League
D. Amnesty International
Answer:
D. Amnesty International

42. The headquarters of International Atomic Energy Agency is located in
A. Vienna
B. London
C. Geneva
D. Washington
Answer:
A. Vienna

43. The head quarters of the International Red Cross is situated in
A. Vienna
B. Paris
C. Hague
D. Geneva
Answer:
D. Geneva

44. Which was the first country to withdraw from CENTO?
A. Iraq
B. Afghanistan
C. Turkey
D. U.K.
Answer:
A. Iraq

45. First Indian to make a speech in Hindi before the UN General Assembly is
A. Moraji Desai
B. A.B. Vajpayee
C. Lal Bahadur Shastri
D. Lal Krishna Advani
Answer:
B. A.B. Vajpayee

46. When was SAARC founded?
A. 1982
B. 1984
C. 1985
D. 1983
Answer:
C. 1985

47. Which of the following is not a member of G-15?
A. Pakistan
B. Malaysia
C. Indonesia
D. India
Answer:
A. Pakistan

48. Amnesty International has its headquarters at
A. Berlin
B. New York
C. Washington
D. London
Answer:
D. London

49. Headquarters of the World Health Organisation is located at
A. Geneva
B. Washington DC
C. New York
D. Rome
Answer:
A. Geneva

50. The working language(s) of the UNESCO is/are
A. French only
B. English only
C. English and French
D. English, French and Russian
Answer:
C. English and French

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 3 = six

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter