World Organization GK Questions & Anwers – Part 6

51. The number of principal organs of UNO is
A. 3
B. 4
C. 5
D. 6
Answer:
C. 5

52. G-7 includes
A. South Africa
B. Australia
C. India
D. Italy
Answer:
D. Italy

53. INTERPOL means
A. International Political Conference
B. International Criminal Police Organisation
C. None of these
D. International Association of Police Officers
Answer:
B. International Criminal Police Organisation

54. The headquarters of U.N. is located in
A. Rome
B. Geneva
C. New York
D. Washington D.C.
Answer:
C. New York

55. The SAARC movement was launched for
A. political alliances
B. regional cooperation
C. cultural exchanges
D. military strategy
Answer:
B. regional cooperation

56. The headquarters of UNHCR is located at
A. New York
B. Rome
C. Geneva
D. London
Answer:
C. Geneva

57. Which of the following is a military alliance?
A. NATO
B. NAFTA
C. EEC
D. ASEAN
Answer:
A. NATO

58. The headquarters of International Labour Organisation is at
A. Paris
B. New York
C. Hague
D. Geneva
Answer:
D. Geneva

59. The UNO was founded at
A. Moscow
B. London
C. Paris
D. San Francisco
Answer:
D. San Francisco

60. The first General Secretary of UNO was
A. Dag Hamarskjoeld
B. U Thant
C. Trygve Lie
D. Kurt Waldheim
Answer:
C. Trygve Lie

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


4 × = thirty two

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter