Books and Authors General Knowledge Questions – Part 2

11. ‘A Voice for Freedom’ is a book written by
A. Corazon Aquino
B. Nayantara Sahgal
C. Aung San Suu Kyi
D. Benazir Bhutto
Answer:
B. Nayantara Sahgal

12. Who is the father of English Poetry?
A. Milton
B. Wordsworth
C. Chaucer
D. Charles Dickens
Answer:
C. Chaucer

13. The popular TV serial ‘Neem ka Ped’ was written by
A. Rahi Masoom Raza
B. Sharad Joshi
C. Ashapurna Devi
D. Harivansh Rai Bachachan
Answer:
A. Rahi Masoom Raza

14. Who wrote ‘War and Peace’?
A. Leo Tolstoy
B. Mahatma Gandhi
C. Charles Dickens
D. Kipling
Answer:
A. Leo Tolstoy

15. Which of the book was written by Graham Greene?
A. O’ Jerusalem
B. The Power and Glory
C. Crisis in India
D. Of Human Bondage
Answer:
B. The Power and Glory

16. George Bernard Shaw, the great dramatist, was
A. a Welsh
B. an Irishman
C. a Soctsman
D. an Englishman
Answer:
B. an Irishman

17. ‘Mirchchhakatika’ was written by
A. Vikramaditya
B. Shudraka
C. Kalhana
D. Banabhatta
Answer:
B. Shudraka

18. The famous book ‘Anandmath’ was authored by
A. Sarojini Naidu
B. Bankim Chandra Chottapadhya
C. Sri Aurobindo
D. Rabindrnath Tagore
Answer:
B. Bankim Chandra Chottapadhya
Explanation:
Anand Math is a 1952 Hindi patriotic-historical film directed by Hemen Gupta, based on ‘Anandamath’, the famous Bengali novel written by Bankim Chandra Chattopadhyay in 1882. The novel and film are set in the events of the Sannyasi Rebellion, which took place in the late 18th century in eastern India, especially Bengal.

19. Who directed the film ‘1942: A love story’?
A. Mahesh Bhatt
B. Vidhu Vinod Chopra
C. Yash Chopra
D. Ketan Mehta
Answer:
B. Vidhu Vinod Chopra

20. Who is the author of famous statement: “That Government is the best which governs least”?
A. Herbert Spencer
B. Harold Laski
C. Alexis De Tocqueville
D. Henry David Thoreau
Answer:
D. Henry David Thoreau
Explanation:
Henry David Thoreau 1849
“We’ve heard it said, that government is best which governs least.
That government is best which governs not at all, and when men are prepared for it, that will be the kind of government they will have.

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× two = 14

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter