Books and Authors General Knowledge Questions – Part 4

31. ‘The Gathering Storm’ is written by
A. Winston Churchill
B. George Washington
C. Voltaire
D. Romain Rolland
Answer:
A. Winston Churchill

32. The television serial ‘Charitraheen’ is based on the famous novel of which of the following authors?
A. Rabindranath Tagore
B. Sarat Chandra Chattopadhaya
C. Tara Sankar Bandhopadhya
D. Bankim Chandra Chatterji
Answer:
B. Sarat Chandra Chattopadhaya

33. The programme ‘Gyan Vani’ is broadcasted by
A. Zee TV
B. AIR
C. Sony TV
D. Doordarshan
Answer:
B. AIR

34. Who is the author of the book ‘My Experiments with Truth’?
A. Mahatma Gandhi
B. Michael Anderson
C. Winston Churchill
D. Jarnes Morris
Answer:
A. Mahatma Gandhi

35. Who is the writer of ‘Swamy and Friends’?
A. Munshi Premchand
B. Raman
C. Max Muller
D. R. K. Narayan
Answer:
D. R. K. Narayan

36. ‘The Naked Face’, a very popular book is written by
A. Dominique Lapierre
B. Larry Collins
C. Sidney Sheldon
D. Juan Benet
Answer:
C. Sidney Sheldon

37. The author of controversial book ‘Lajja’ is a citizen of
A. Pakistan
B. Indonesia
C. Bangladesh
D. India
Answer:
C. Bangladesh

38. The first history book was written by
A. Euclid
B. Herodotus
C. Aristotle
D. Julius Caesar
Answer:
B. Herodotus

39. ‘A Secular Agenda’ is a book written by
A. Arun Shourie
B. Mani Shankar Aiyar
C. Prem Shankar Jha
D. M.J. Akbar
Answer:
A. Arun Shourie

40. In which language did ‘Dr. Masti Venkatesh Iyengar’ write?
A. Malayalam
B. Tamil
C. Telugu
D. Kannada
Answer:
D. Kannada

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 4 = five

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter