Books and Authors General Knowledge Questions – Part 5

41. The book named ‘Three Decades in Parliament’ is a collection of the speeches of
A. A. B. Vajpayee
B. Somnath Chatterjee
C. L. K. Advani
D. N. G. Ranga
Answer:
A. A. B. Vajpayee

42. Who said ‘Man is a political animal’?
A. Dante
B. Aristotle
C. Socrates
D. Plato
Answer:
B. Aristotle

43. The famous character ‘Pickwick’ was created by
A. Steven Spielberg
B. Leo Tolstoy
C. Walt Disney
D. Charles dickens
Answer:
D. Charles dickens

44. ‘The General Happiness is the end of the state’ who said this?
A. Hegel
B. Benthem
C. Plato
D. Green
Answer:
B. Benthem

45. ‘Sports Channel’ a monthly video magazine has been launched by
A. Kapil Dev
B. Sunil Gavaskar
C. Ajit Wadekar
D. Nawab Pataudi
Answer:
A. Kapil Dev

46. The creator of ‘Sherlock Holmes’ was
A. Arthur Conan Doyle
B. Ian Fleming
C. Dr.Watson
D. Shakespeare
Answer:
A. Arthur Conan Doyle

47. Who directed the famous TV Serial ‘Tandoori Nights’?
A. Farukh Dhondy
B. Jon AMiel
C. Zohra Sehgal
D. Saeed Jaffrey
Answer:
B. Jon AMiel

48. Who is the author of book ‘We Indians’?
A. Nirad C. Choudry
B. Subramaniya Swamy
C. Khushwant Singh
D. Muluk Raj Anand
Answer:
C. Khushwant Singh

49. ‘India of our Dreams’ is a book written by
A. Dr. S. Radhakrishnan
B. Dr. C. Subramanian
C. M.V. Kamath
D. Dr. Rajendra Prasad
Answer:
C. M.V. Kamath

50. Who is the author of the book – ‘Preparing for the Twenty – First Century’?
A. Larry Collins
B. V.S. Naipul
C. V.R. Krishna Iyer
D. Paul Kennedy
Answer:
D. Paul Kennedy

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 4 = twenty four

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter