Books and Authors General Knowledge Questions – Part 6

51. Which of the film is directed by Mr. Buddhadeb Gupta?
A. Mohra
B. Krantiveer
C. 1942 – A Love Story
D. Charachar
Answer:
D. Charachar

52. ‘Neela Chand’ which won the Vyas Samman for 1992 is written by
A. Shiv Prasad Singh
B. Subash Mukhopadhyay
C. Ram Vilas Sharma
D. Ramakant Rath
Answer:
A. Shiv Prasad Singh

53. The famous book ‘Anna Karenina’ written by ?
A. Boris Pasternak
B. Victor Hugo
C. Lewis Carroll
D. Leo Tolstoy
Answer:
D. Leo Tolstoy

54. Who is the author of famous book ‘The Judgement’?
A. Anthony Mascarenhasa
B. R. Vankataraman
C. Kuldip Nayar
D. Janardhan Turkur
Answer:
C. Kuldip Nayar

55. Who said “I therefore, want freedom immediately, this very night, before dawn, if it can be had”?
A. Jawaharlal Nehru
B. Mahatma Gandhi
C. Rajendra Prasad
D. Nelson Mandela
Answer:
B. Mahatma Gandhi

56. ‘Gita Govinda’ is written by
A. Valmiki
B. Jaya Dev
C. Tulsidas
D. Sharan Gupta
Answer:
B. Jaya Dev

57. Who is the author of ‘Ashtadhyayi’?
A. Sumitranandan
B. Raj Anand
C. Panini
D. Gitta Piramal
Answer:
C. Panini

58. Who directed the world famous film ‘The Gandhi’?
A. Ben Kingsley
B. Satyajit Ray
C. Mrinal Sen
D. Richard Attenborough
Answer:
D. Richard Attenborough

59. Who is the author of the book ‘No Full Stops in India’?
A. Raj Mohan Gandhi
B. Shyam lal
C. E.M. Forster
D. Mark Tully
Answer:
D. Mark Tully

60. Who has written the book ‘Kashmir – Behind the Vale’?
A. L. Ramdas
B. Lt. Gen. Dipendra Singh
C. M. J. Akbar
D. Lt. Gen. S. C. Sardeshpande
Answer:
C. M. J. Akbar

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ 3 = four

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter