Books and Authors General Knowledge Questions – Part 7

61. Who has written the book ‘The Famished Road’?
A. Ian Austin
B. V.S. Naipaul
C. Ben Okri
D. Zola Emile
Answer:
C. Ben Okri

62. ‘Eight Lives’ is a book written by
A. Raja Ramana
B. Savita Ambedkar
C. Mahesh Yogi
D. Raj Mohan Gandhi
Answer:
D. Raj Mohan Gandhi

63. ‘Nature never did betray the heart that loved her’ is a quotation from
A. W.Wordsworth
B. J.Brayon
C. P.B.Shelly
D. J.Keats
Answer:
A. W.Wordsworth

64. Who is the author of the book ‘Freedom Behind Bars’?
A. Kiran Bedi
B. Jawaharlal Nahru
C. Sheikh Abdullah
D. Nelson Mandela
Answer:
A. Kiran Bedi

65. The book ‘A Farewell to Arms’ was written by
A. Charles Dickens
B. Ernest Hemingway
C. Thomas Hardy
D. Huxley
Answer:
B. Ernest Hemingway

66. ‘Ek Doctor Ki Maut’ is a film directed by
A. Gautam Gosh
B. Tapan Sinha
C. Meera nair
D. Shyam Benegal
Answer:
B. Tapan Sinha

67. The book ‘Satanic Verses’ was written by
A. Gunnar Myrdal
B. William Golding
C. Salman Rushdie
D. Agatha Christie
Answer:
C. Salman Rushdie

68. Who has won the Gyan Peeth Award for her book ‘Yama’?
A. Maheswari Devi
B. Asha Poorna Devi
C. Amrita Preetam
D. Mahadevi Verma
Answer:
D. Mahadevi Verma

69. Which of the following Newspapers are published in Bengali Language?
A. Lok Satta
B. Pratap
C. Din Mani
D. Jugantar
Answer:
D. Jugantar

70. Who is the author of the novel ‘Les Miserable’?
A. Victor Hugo
B. ALium tofler
C. G.Wynne
D. Fedric
Answer:
A. Victor Hugo

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 2 = five

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter