Books and Authors General Knowledge Questions – Part 8

71. The serial ‘India’s Rajiv’ was produced and directed by
A. Simmi Garewal
B. Satyajit Ray
C. Shyam Benegal
D. Mira Nair
Answer:
A. Simmi Garewal

72. The original name of ‘Mahabharata’ is
A. Katha Saritsagar
B. Jai Samhita
C. Vrahat Katha
D. Rajatarangini
Answer:
B. Jai Samhita

73. ‘Man without society is either a beast or a God’. Who said this?
A. Plato
B. Gandhi
C. Aristotle
D. Henry Maine
Answer:
C. Aristotle

74. Who has written the famous book ‘Mankind and Mother Earth’?
A. Arnold Toynbee
B. Leo Tolstoy
C. John Ruskin
D. Bertrand Russel
Answer:
A. Arnold Toynbee

75. ‘Maya Memsaab’ is a film directed by
A. Shyam Benegal
B. Ketan Mahta
C. Bhupen Hazarika
D. Tapan Sinha
Answer:
B. Ketan Mahta

76. Who is the author of the book ‘Naked Triangle’?
A. R.K.Narayan
B. Amrita Pritam
C. Balwant Gargi
D. Khushwant Singh
Answer:
C. Balwant Gargi

77. The book ‘Gulliver’s Travels’ was written by
A. Alexandra Dumas
B. Charles Lamb
C. Charles Dickens
D. Jonathan Swift
Answer:
D. Jonathan Swift

78. Who directed the film ‘Little Buddha’?
A. Richard Attenborough
B. Bernardo Bertolucci
C. Ben Johnson
D. Mani Kaul
Answer:
B. Bernardo Bertolucci

79. The controversial documentary ‘Hell’s Angel’ broadcasted by Channel 4 on Independent British Television Station is based on who among the following?
A. Joseph Stalin
B. Adolf Hitler
C. Mother Teresa
D. Saddam Hussein
Answer:
C. Mother Teresa

80. Who is the author of ‘Tom Sawyer’?
A. Leo Tolstoy
B. Mark Twain
C. John Ruskin
D. William Shakespeare
Answer:
B. Mark Twain

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


4 + = thirteen

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter