Books and Authors General Knowledge Questions – Part 9

81. Who is the author of the book ‘The Future of Freedom’?
A. Richard Wolfee
B. Peter Hudson
C. Tamara Lipper
D. Fareed Zakaria
Answer:
D. Fareed Zakaria

82. Who said the words, ‘I disapprove of what you say, but I will defend to Death your right to say it’?
A. George Bernard Shaw
B. Lenin
C. Voltaire
D. Mahatma Gandhi
Answer:
C. Voltaire

83. The celebrated novel ‘The Godfather’ was authored by
A. Harold Robbins
B. John Milton
C. Victor Hugo
D. Mario Puzo
Answer:
D. Mario Puzo

84. Which of the following books is written by Rabindranath Tagore?
A. Rakta Karabi
B. Chidambara
C. Anand Math
D. Durgesh Nandini
Answer:
A. Rakta Karabi

85. The book ‘The Man who knew Infinity’ by Robert Kanigel is the biography of
A. Srinivasa Ramanujan
B. Sir C. V. Raman
C. Homi Bhabha
D. Vikram Sarabhai
Answer:
A. Srinivasa Ramanujan

86. Who is the author of ‘Betrayal of the Defence Forces’?
A. Vishnu Bhagat
B. Tarun Tejpal
C. George Fernandes
D. Jaswant Singh
Answer:
A. Vishnu Bhagat

87. David Copperfield is the name of
A. novel
B. famous actor
C. poem
D. writer
Answer:
A. novel

88. The famous book ‘The Daughter of the East’ is written by
A. Ms. Taslima Nasreen
B. Ms. Benazir Bhutto
C. Ms. Aunsan Suu Kyi
D. Ms. Bandaranaike Sirimavo
Answer:
B. Ms. Benazir Bhutto

89. Which is not a correct combination?
A. Prithivi Raj Raso – Chand Bardai
B. Idols – Sunil Gavaskar
C. Midnight Children – A. Sanderson
D. Meghdoot – Kalidaas
Answer:
C. Midnight Children – A. Sanderson
Explanation:
Midnight’s Children is a 1981 book by Salman Rushdie about India’s transition from British colonialism to independence.

90. The author of the book ‘Waiting for the Mahatma’ is
A. R.K. Narayan
B. N.A. Palkhiwala
C. Amrita Pritam
D. Manohar Malgonkar
Answer:
A. R.K. Narayan

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


4 × = twenty

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter