Books and Authors General Knowledge Questions

This is the Part 1 general knowledge questions and answers section on “Books and Authors” with explanation for various interview, competitive examination and entrance test. Solved examples with detailed answer description, explanation are given and it would be easy to understand.

books authors gk questions answers

 

1. Who wrote the famous book – ‘We the people’?
A. T.N.Kaul
B. J.R.D. Tata
C. Khushwant Singh
D. Nani Palkhivala
Answer:
D. Nani Palkhivala

2. Who is the author of the book ‘Nineteen Eighty Four’?
A. Thomas Hardy
B. Emile Zola
C. George Orwell
D. Walter Scott
Answer:
C. George Orwell

3. Which of the following is NOT written by Munshi Premchand?
A. Gaban
B. Godan
C. Guide
D. Manasorovar
Answer:
C. Guide

4. Who is the author of the book ‘Forbidden Verses’?
A. Salman RushDie
B. Abu Nuwas
C. Ms. Taslima Nasrin
D. D.H. Lawrence
Answer:
B. Abu Nuwas

5. The lead character in the film ‘The Bandit Queen’ has been played by
A. Rupa Ganguly
B. Seema Biswas
C. Pratiba Sinha
D. Shabama Azmi
Answer:
B. Seema Biswas

6. Which of the following books has been written by Vikram Seth?
A. My God Died Young
B. Islamic Bomb
C. Look Back in Anger
D. A Suitable Boy
Answer:
D. A Suitable Boy

7. Who wrote the line: ‘ A thing of beauty is a joy forever’?
A. John Keats
B. Robert Browing
C. P.B.Shelley
D. William Wordsworth
Answer:
A. John Keats

8. Who has written the book ‘My Frozen Turbulence in Kashmir’?
A. Anees Jung
B. Jagmohan
C. M.J.Akbar
D. Nissim Ezekiel
Answer:
B. Jagmohan

9. The book ‘To Live or Not Live’ was written by
A. V.S. Naipaul
B. Alexandra Dumas
C. George Elliot
D. Nirad C. Chaudhuri
Answer:
D. Nirad C. Chaudhuri

10. In India the first television programme was broadcasted in
A. 1959      B. 1965
C. 1976      D. 1957
Answer:
A. 1959

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


8 + two =

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter