Famous Personalities General Knowledge Questions and Answers

This is the Part 1 general knowledge questions and answers section on “Famous Personalities” with explanation for various interview, competitive examination and entrance test. Solved examples with detailed answer description, explanation are given and it would be easy to understand. 

famous personalities gk questions answers

 

1. Who is Larry Pressler?
A. Politician
B. Painter
C. Actor
D. Tennis player
Answer:
A. Politician

2. Pandit Vishwa Mohan Bhatt, who has won the prestigious ‘Grammy Awards’ is an exponent in which of the following musical instruments?
A. Guitar
B. Violin
C. sarod
D. Tabla
Answer:
A. Guitar

3. Raja Ravi Verma, was famous in which of the fields?
A. Painting
B. Politics
C. Dance
D. Music
Answer:
A. Painting

4. Who is known as ‘Desert Fox’?
A. Bismarck
B. Eisenhower
C. Gen. Rommel
D. Walter Scott
Answer:
C. Gen. Rommel

5. The title of ‘sparrow’ given to
A. Napoleon
B. Major General Rajinder Singh
C. T. T. Krishnamachari
D. Sardar Patel
Answer:
B. Major General Rajinder Singh

6. Who headed the first scientific group to leave for Antarctica in 1982?
A. Dr. D.R. Sengupta
B. Dr. S.Z. Kasim
C. Dr. V. K. Raina
D. Dr. H. K. Gupta
Answer:
B. Dr. S.Z. Kasim

7. Which among the famous danseuses is not an exponent of the Odissi dance style?
A. Sanjukta Panigrahi
B. Madhavi Mudgal
C. Sonal Man Singh
D. Yamini Krishnamurthy
Answer:
D. Yamini Krishnamurthy

8. Michael Jackson is a distinguished person in the field of?
A. Pop Music
B. Jounalism
C. Sports
D. Acting
Answer:
A. Pop Music

9. Ms Kim Campbell is the first woman Prime Minister of
A. Portugal
B. Canada
C. Switzerland
D. Congo
Answer:
B. Canada

10. The first Indian to swim across English channel was
A. V. Merchant
B. P. K. Banerji
C. Mihir Sen
D. Arati Saha
Answer:
C. Mihir Sen

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


7 × nine =

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter