Famous Personalities General Knowledge Questions – Part 2

11. Who is Tania Sachdev?
A. Chess player
B. Cricketer
C. Actress
D. Dancer
Answer:
A. Chess player

12. Limba Ram is associated in which fields?
A. Sports
B. Politics
C. Social Service
D. Motion Picture
Answer:
A. Sports

13. Ms. Meera Sahib Fathima Beevi is distinguished as the first lady
A. Prime minister of Bangladesh
B. Judge of Supreme Court
C. Judge of the High court
D. Governor of a state
Answer:
B. Judge of Supreme Court

14. Who is the creator of the Rock Garden in Chandigarh?
A. Pupal Jayakar
B. Le Corbousier
C. Glen
D. Nek Chand
Answer:
D. Nek Chand

15. Hitendra Desai was famous in the which field?
A. Social Service
B. Journalism
C. Politics
D. Literature
Answer:
C. Politics

16. Naina Devi, was associated with field of?
A. Social Service
B. Stage acting
C. Classical dance
D. Vocal music
Answer:
D. Vocal music

17. Who is known as ‘Trimurthy of Carnatic Music’?
A. Muthuswami Dikshitar
B. Purandardasa
C. Swami Thirunal
D. None of these
Answer:
A. Muthuswami Dikshitar
Explanation:
Three great saint composers – Thyagaraja, Muthuswami Dikshitar and Shyama Sastri are known as the ‘Trimurti’ of Carnatic music. They were not only contemporaries during the later half of the 18th century and the beginning of the 19th century, but were also, incredibly, born in the same town of Thiruvarur in the Thanjavur district of Tamil Nadu.

18. Gangubai hangal is the name associated with
A. Literature
B. Music
C. Journalism
D. Environment
Answer:
B. Music

19. Who is known as the ‘Lady with the Lamp’?
A. Florence Nightingale
B. Sarojini Naidu
C. Indira Gandhi
D. Joan of Arc
Answer:
A. Florence Nightingale

20. Girilal Jain was a noted figure in which of the following fields?
A. Social Service
B. Journalism
C. Literature
D. Politics
Answer:
B. Journalism

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× six = 48

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter