Famous Personalities GK Questions and Answers – Part 3

21. Who among the following is not a dramatist?
A. Girish R. Karnad
B. Badal Sircar
C. Jayanta Mahapatra
D. Vijay Tendulkar
Answer:
C. Jayanta Mahapatra

22. Who headed the committee on ‘computerisation’ in Indian Banks(1988)?
A. C. Rangarajan
B. R.N. Malhotra
C. S. Venkitramanan
D. M.Narasimhan
Answer:
D. M.Narasimhan

23. Who is the famous Sarod player?
A. Hari Prasad
B. Zakir Hussain
C. Ram Narain
D. Amjad Ali Khan
Answer:
D. Amjad Ali Khan

24. Sanjay Dutt, a noted film actor was held under
A. TADA
B. Narcotics Act
C. Act 302
D. Anti – Defection Act
Answer:
A. TADA

25. Shovna Narayan is a reputed personality in which of the following fields?
A. Classical dance
B. Literature
C. Journalism
D. Classical music
Answer:
A. Classical dance

26. Hari Prasad Chaurasia is a renowned player of
A. Sitar
B. Flute
C. Sarod
D. Tabla
Answer:
B. Flute

27. Graham Green was associated with which of the fields?
A. Science
B. Music
C. Painting
D. Literature
Answer:
D. Literature

28. Dr. V. Kurien is famous in the field of ?
A. Atomic Power
B. poultry farms
C. Dairy development
D. Economic Reforms
Answer:
C. Dairy development

29. Which of the following pairs of artists and their areas of specialization is not correct?
A. Pt. Ravi Shankar – Sitar
B. M. S. Subbulakshmi – Dance
C. Hari Prasad Chaurasia – Flute
D. Ustad Zakir Hussain Khan – Tabla
Answer:
B. M. S. Subbulakshmi – Dance

30. Miss Universe 1994, Ms. Sushmita Sen hails from which of the following cities?
A. Mumbai
B. Chandigarh
C. New Delhi
D. Bangalore
Answer:
C. New Delhi

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


nine × = 81

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter