Famous Personalities GK Questions and Answers – Part 4

31. The first woman in space was
A. Valentina Tereshkova
B. Sally Ride
C. Naidia Comenci
D. Tamara Press
Answer:
A. Valentina Tereshkova
Explanation:
Valentina Vladimirovna Tereshkova is a retired Soviet cosmonaut and the first woman to have flown in space, having been selected from more than four hundred applicants and five finalists to pilot Vostok 6 on 16 June 1963.

32. Mr. Sham Lal has done commendable work in the field of?
A. Journalism
B. Politics
C. Socail Service
D. Trade Unionism
Answer:
A. Journalism

33. Ali Akbar plays which of the following musical instruments?
A. Flute
B. Tabla
C. Sitar
D. Sarod
Answer:
D. Sarod

34. Professor Malcolm Adiseshaih had earned worldwide distinction in which of the fields?
A. Literature      B. Defence
C. Economics    D. Medicine
Answer:
Option C

35. Samantha Fox is associated with
A. Politics
B. Pop music
C. Journalism
D. Sports
Answer:
B. Pop music

36. Greta Garbo is associated with
A. Classical dance
B. Literature
C. Journalism
D. Acting
Answer:
D. Acting

37. Who is the Flying Sikh of India?
A. Mohinder Singh
B. Joginder Singh
C. Ajit Pal Singh
D. Milkha singh
Answer:
D. Milkha singh

38. Ben kingsley is associated with which of the following fields?
A. Politics
B. Social Service
C. Sports
D. Motion Pictures
Answer:
D. Motion Pictures

39. In which of the following dance forms ‘Guru Kelucharan Mohapatra’ is associated with?
A. Odissi
B. Bharathanatiyam
C. Kathak
D. Kathakali
Answer:
A. Odissi
Explanation:
Guru Kelucharan Mohapatra (January 26, 1924 – April 7, 2004) was an Indian classical dancer, guru and proponent of Odissi dance, who is credited for the revival of the classical dance form in the 20th century.

40. Bismillah Khan was associated with?
A. Sarod
B. Shehnai
C. Flute
D. Tabla
Answer:
B. Shehnai

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


6 + six =

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter