Famous Personalities GK Questions and Answers – Part 7

61. Who is the father of Geometry?
A. Aristotle
B. Euclid
C. Pythagoras
D. Kepler
Answer:
B. Euclid

62. What is common between Kutty, Shankar, Laxman and Sudhir Dar?
A. Film Direction
B. Drawing Cartoons
C. Instrumental Music
D. Classical Dance
Answer:
B. Drawing Cartoons

63. Who was known as Iron man of India?
A. Govind Ballabh Pant
B. Jawaharlal Nehru
C. Subhash Chandra Bose
D. Sardar Vallabhbhai Patel
Answer:
D. Sardar Vallabhbhai Patel

64. The Indian to beat the computers in mathematical wizardry is
A. Ramanujam
B. Rina Panigrahi
C. Raja Ramanna
D. Shakunthala Devi
Answer:
D. Shakunthala Devi

65. Jude Felix is a famous Indian player in which of the fields?
A. Volleyball
B. Tennis
C. Football
D. Hockey
Answer:
D. Hockey

66. Who among the following was an eminent painter?
A. Sarada Ukil
B. Uday Shanker
C. V. Shantaram
D. Meherally
Answer:
A. Sarada Ukil

67. Professor Amartya Sen is famous in which of the fields?
A. Biochemistry
B. Electronics
C. Economics
D. Geology
Answer:
C. Economics

68. Which of the following was Satyajit Ray associated with?
A. Classical music
B. Commercial art
C. Film Direction
D. Classical dance
Answer:
C. Film Direction

69. Dr. Joon Lew of korea, the recipient of international Gandhi Award is known for his service in the?
A. Eradication of leprosy
B. Campaigning against AIDS
C. Against Drugs
D. Against child labour
Answer:
A. Eradication of leprosy

70. Amjad Ali Khan is associated with which of the following musical instruments?
A. Sarod
B. Veena
C. Violin
D. Sitar
Answer:
A. Sarod

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


four + = 11

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter