Selecting Words – Verbal Ability Questions and Answers

This is the Part 1 Verbal Ability questions and answers section on “Selecting Words” with explanation for various interview, competitive examination and entrance test. Solved examples with detailed answer description, explanation are given and it would be easy to understand.

selecting words verbal ability questions

 

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

1. Johny, where are you? …… up this tree.
A. There I am
B. There am I
C. Here am I
D. Here I am
Answer:
D. Here I am

2. That the poor in our country, are happy is
A. a dream
B. a vision
C. an ideal
D. an illusion
Answer:
D. an illusion

3. If you smuggle goods into the country, they may be …… by the customs authority.
A. possessed
B. punished
C. confiscated
D. fined
Answer:
C. confiscated

4. Man does not live by …… alone.
A. food
B. bread
C. meals
D. diet
Answer:
B. bread

5. If negotiations are to prove fruitful, there must not only be sincerity on each side, but there must also be …… in the sincerity of the other side.
A. faith
B. belief
C. substance
D. certainty
Answer:
A. faith

6. I hate sitting …… him as he always smells of garliC.
A. besides
B. along
C. at
D. beside
Answer:
D. beside

7. The car in which the minister was traveling …… with an accident.
A. hit
B. drove
C. crashed
D. met
Answer:
D. met

8. The non cooperative attitude of the members can only …… the image of the society.
A. spoil
B. improve
C. degrade
D. defame
Answer:
A. spoil

9. This book is quite similar ……
A. with the “Treasure Island”
B. of that film we saw at school
C. to the one I read last week
D. than a story told by our teacher
Answer:
C. to the one I read last week

10. If our friends are not able to take us in their car, we must make …… arrangements to go to the airport.
A. alternative
B. another
C. alternate
D. possible
Answer:
A. alternative

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


2 × nine =

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter