Selecting Words Verbal Ability Questions – Part 10

Note: Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

91. He is so …… to light that he never leaves the house without sunglasses.
A. insensitive
B. sensitive
C. afraid
D. immune
Answer:
B. sensitive

92. In Bush, Saddam was up …… more than his match.
A. for
B. into
C. against
D. to
Answer:
C. against

93. He knew everything better than anybody else, and it was an affront to his …… vanity that you should disagree with him.
A. overstrung
B. overweening
C. overwhelming
D. overwrought
Answer:
A. overstrung

94. It’s very kind of you to …… to speak at the meeting.
A. accept
B. agree
C. comply
D. concur
Answer:
B. agree

95. I think they allow their children too much ……
A. liberality
B. latitude
C. lassitude
D. levity
Answer:
B. latitude

96. Once you suspect a person of double dealing, you ought to keep him at arm’s ……
A. distance
B. length
C. aim
D. width
Answer:
B. length

97. Pakistan lost a …… wicket just when they seemed to be doing so well, and that led to their eventual defeat.
A. critical
B. crucial
C. sensitive
D. providential
Answer:
B. crucial

98. Sita’s heart …… at the sight of the beautiful diamond necklace.
A. leapt
B. stopped
C. slowed
D. ran
Answer:
A. leapt

99. The telephone …… several times before I answered it.
A. was ringing
B. has rung
C. had rung
D. would ring
Answer:
C. had rung

100. Brothers must live in harmony. They must never fall ……
A. off
B. out
C. apart
D. away
Answer:
B. out

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


8 × six =

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter