Selecting Words Verbal Ability Questions – Part 11

Note: Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

101. I have read one novel by Premchand. I want to read …… novel by him.
A. other
B. another
C. all
D. few
Answer:
B. another

102. In high school many of us never realised the importance that grammar would …… in later life.
A. figure
B. portray
C. play
D. exercise
Answer:
C. play

103. In a changing and …… unstructured business environment, creativity and innovation are being …… demanded of executives.
A. highly, extremely
B. progressively, increasingly
C. increasingly, moderately
D. excessively, rapidly
Answer:
B. progressively, increasingly

104. The stenographer is very efficient. He is …… to his firm.
A. a boon
B. a credit
C. a blessing
D. an asset
Answer:
D. an asset

105. However, the group’s long-term strategy is to …… on core sector business connected with infrastructure and energy.
A. breed
B. develop
C. concentrate
D. depend
Answer:
C. concentrate

106. Wheat …… carbohydrates, vitamins, proteins, and dietary fibre in our daily diet.
A. has
B. gives
C. yields
D. provides
Answer:
D. provides

107. The waiter hasn’t brought the coffee …… I’ve been here an hour already.
A. till
B. up
C. yet
D. still
Answer:
C. yet

108. The man came in a van to …… the television set.
A. mend
B. reform
C. correct
D. alter
Answer:
A. mend

109. Nobody can …… me to do anything which I do not want to do.
A. encourage
B. request
C. oppose
D. compel
Answer:
D. compel

110. On account of the dearth of grass on the arid plains the cattle became ……
A. flippant
B. jubilant
C. agitated
D. emaciated
Answer:
D. emaciated

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 9 = zero

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter