Selecting Words Verbal Ability Questions – Part 12

Note: Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

111. In our zeal for progress we should not …… executive with more power.
A. avoid
B. give
C. enhance
D. arm
Answer:
D. arm

112. You’ve only three months to complete the course, Don’t give …… now.
A. out
B. away
C. up
D. off
Answer:
C. up

113. A stone that goes on rolling …… no moss.
A. collects
B. gets
C. gathers
D. accumulates
Answer:
C. gathers

114. The earth is at present in great danger of becoming uninhabitable because of …… environmental pollution which is going on at an incredible rapid pace.
A. gigantic
B. inhuman
C. stupendous
D. colossal
Answer:
D. colossal

115. Sonika is quite intelligent but rather ……
A. idealistic
B. generous
C. lazy
D. optimistic
Answer:
C. lazy

116. In a little-publicised deal, Pepsi, Cola has …… the entire soft drink market in Afghanistan.
A. occupied
B. conquered
C. swallowed
D. captured
Answer:
D. captured

117. Moreover, a fact finding mission …… by BSN to India in January this year strongly recommended that the French group should go it alone, and not hand over …… to an Indian Partner.
A. organised, papers
B. constituted, authority
C. sponsored, power
D. dispatched, control
Answer:
D. dispatched, control

118. There is a keen …… in each trade.
A. contest
B. comparison
C. competition
D. cooperation
Answer:
C. competition

119. The traveler slept under the …… shade of banyan tree.
A. cold
B. cool
C. cooling
D. dark
Answer:
B. cool

120. A crescendo of metallic thuds arose from the market, where the iron-smiths were …… the pieces of metals.
A. flattening
B. striking
C. hammering
D. thrashing
Answer:
C. hammering

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


eight − = 2

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter