Selecting Words Verbal Ability Questions – Part 13

Note: Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

121. I haven’t eaten an apple …… a long while.
A. from
B. since
C. for
D. until
Answer:
C. for

122. The parliament invested the new organisation …… judicial authority.
A. by
B. with
C. from
D. through
Answer:
B. with

123. Physically we are now all neighbors, but psychologically. we are …… to each other.
A. primitives
B. complimentary
C. strangers
D. cowards
Answer:
C. strangers

124. When their examinations are over, the children gleefully …… the books they had been reading.
A. shelve
B. sidetrack
C. overthrew
D. abandon
Answer:
D. abandon

125. Owing to the power cut in the area, factories are being forced to …… men
A. throw away
B. send off
C. put off
D. lay off
Answer:
D. lay off

126. The robbers were arrested and …… prison yesterday.
A. brought into
B. brought to
C. taken into
D. taken to
Answer:
D. taken to

127. The cinema …… a welcome escape from cramped and dull city life and the Indians are avid movie-goers.
A. depicts
B. highlights
C. follows
D. offers
Answer:
D. offers

128. Man must …… to stop pollution.
A. act
B. perform
C. operate
D. behave
Answer:
A. act

129. She has an aversion …… taking even onion and garlic.
A. with
B. at
C. against
D. to
Answer:
D. to

130. I haven’t seen you …… a week.
A. within
B. since
C. for
D. from
Answer:
C. for

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


seven × = 63

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter