Selecting Words Verbal Ability Questions – Part 14

Note: Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

131. I listened, but I had no idea what he was …… about.
A. saying
B. talking
C. telling
D. discussing
Answer:
B. talking

132. Health is too important to be ……
A. discarded
B. despised
C. detested
D. neglected
Answer:
D. neglected

133. In hot weather I like lying in the …… of a tree.
A. shade
B. shelter
C. protection
D. shadow
Answer:
A. shade

134. Now, the management graduate can expect to have a prosperous life on a …… income without having to depend on finding a place in family busiess having to tend the paternal estates.
A. professional
B. regular
C. meaningful
D. dependable
Answer:
B. regular

135. The boy fell …… bicycle.
A. of
B. off
C. from
D. under
Answer:
B. off

136. Leave a two inch …… on each page for the teacher’s remarks.
A. border
B. margin
C. blank
D. gap
Answer:
B. margin

137. The team was well trained and strong, but somehow their …… was low.
A. feeling
B. moral
C. consciousness
D. morale
Answer:
D. morale

138. The machine is difficult to build …… easy to maintain.
A. but
B. and
C. for
D. if
Answer:
A. but

139. If you work beyond your capacity, you will naturally feel ……
A. drowsy
B. tired
C. confident
D. giddy
Answer:
B. tired

140. If you persists in telling lies to me I shall sue you …… slander.
A. to
B. on
C. for
D. with
Answer:
C. for

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


4 − = two

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter