Selecting Words Verbal Ability Questions – Part 15

Note: Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

141. The lovers were meeting each other secretly, but their …… affair was soon known to everyone.
A. clandestine
B. covert
C. unknown
D. candid
Answer:
A. clandestine

142. The king …… the rebel.
A. excused
B. forgave
C. pardoned
D. none of these
Answer:
C. pardoned

143. The French …… reputed to have a very good sense of humour.
A. is
B. was
C. are
D. will be
Answer:
C. are

144. It was indeed unreasonable …… him to leave this job and start business.
A. in
B. with
C. upon
D. of
Answer:
D. of

145. He …… in wearing the old fashioned coat in spite of his wife’s disapproval.
A. insists
B. persists
C. desists
D. resists
Answer:
B. persists

146. She …… a brief appearance at the end of party.
A. put on
B. put in
C. put across
D. put up
Answer:
B. put in

147. West Bengal …… plentiful rainfall and is consequently a very green part of the country.
A. misses
B. receives
C. expects
D. regrets
Answer:
B. receives

148. this brand of TV is quite inferior …… that one.
A. than
B. to
C. with
D. over
Answer:
B. to

149. When I was a child, I ……to school everyday instead going by cycle.
A. had walked
B. walked
C. have walked
D. have been walking
Answer:
B. walked

150. Farida sings very well and …… does salim.
A. even
B. too
C. also
D. so
Answer:
D. so

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× one = 3

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter