Selecting Words Verbal Ability Questions – Part 16

Note: Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

151. The old Nature versus …… debate regarding crime continues even today.
A. Man
B. Universe
C. Culture
D. Nurture
Answer:
A. Man

152. The Sun …… at six this morning.
A. raised
B. rose
C. arose
D. aroused
Answer:
B. rose

153. That rule is applicable …… every one.
A. to
B. for
C. about
D. with
Answer:
A. to

154. Her parents will never give their …… to so much an unsuitable match.
A. acquiescence
B. consent
C. agreement
D. willingness
Answer:
B. consent

155. He tried to …… himself against a horde of ruffians.
A. collect
B. save
C. support
D. defend
Answer:
D. defend

156. He was sent to the prison for his ……
A. sin
B. vice
C. crime
D. guilt
Answer:
C. crime

157. The answer was written …… blue ink.
A. with
B. by
C. in
D. on
Answer:
C. in

158. According to corporate circles data is pushing through the merger to create financially …… company in the processed foods business, the group’s thrust area for the 1990’s
A. acceptable
B. powerful
C. leading
D. straight
Answer:
B. powerful

159. Indeed, all over the world, more and more people are …… coffee.
A. wanting
B. drinking
C. liking
D. partaking
Answer:
B. drinking

160. Like any other country India has its …… share of superstitions.
A. proper
B. abundant
C. fair
D. peculiar
Answer:
C. fair

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


9 − two =

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter