Selecting Words Verbal Ability Questions – Part 17

Note: Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

161. His father-in-law …… him up in business.
A. put
B. made
C. set
D. built
Answer:
C. set

162. …… works of reference are valuable as Encyclopedia, Brittanica.
A. A few
B. Few
C. The few
D. Fewer
Answer:
B. Few

163. It is not what you say that …… but what you do
A. matches
B. implies
C. matters
D. moves
Answer:
C. matters

164. ‘Please’ and ‘Thank you’ are the little courtesies by which we keep the …… of life oiled and running smoothly.
A. path
B. machine
C. garden
D. river
Answer:
B. machine

165. He became enamored …… her grace when he first saw her dance.
A. with
B. of
C. by
D. in
Answer:
B. of

166. Rama was so badly injured that he needed …… care in the hospital.
A. extensive
B. little
C. deep
D. intensive
Answer:
D. intensive

167. In a large cities people are cut …… from nature.
A. away
B. off
C. out
D. down
Answer:
A. away

168. A sanguine outlook is associated with the ……
A. rationalist
B. socialist
C. philanthropist
D. optimist
Answer:
D. optimist

170. The more your action and thought are allied and …… the happier you grow.
A. diverget
B. unravelled
C. integrated
D. invincible
Answer:
C. integrated

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× six = 54

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter