Selecting Words Verbal Ability Questions – Part 18

Note: Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

171. It being an …… issue, it is not correct to introduce questions of morality in to the debate.
A. moral
B. immoral
C. amoral
D. irrelevant
Answer:
D. irrelevant

172. We had a …… of warm weather in February.
A. time
B. spell
C. length
D. phase
Answer:
B. spell

173. You cannot devise a method which …… all possibility of errors.
A. excludes
B. includes
C. avoids
D. ignores
Answer:
A. excludes

174. Many areas of the city were …… into darkness for several hours.
A. spread
B. plunged
C. merged
D. deep
Answer:
B. plunged

175. One major …… between the Election Commission and the Union Government related to the powers of the former in respect of the deployment of central police forces at places where are elections is hel
D. A. irritant
B. conflict
C. pain
D. culprit
Answer:
B. conflict

176. We shall not to be able to use your ability in court unless we can find someone to …… to statements.
A. corroborate
B. avouch
C. verify
D. approve
Answer:
A. corroborate

177. After the rain the weather …… and the sun came out.
A. cleared out
B. cleared up
C. cleared away
D. cleared off
Answer:
B. cleared up

178. The building comprises …… sixty rooms.
A. of
B. onto
C. by
D. no preposition needed
Answer:
D. no preposition needed

179. A woman came in with a baby who, she said, …… a safety pin.
A. was just swallowing
B. swallowed
C. had just swallowed
D. just swallowed
Answer:
C. had just swallowed

180. Namrata was found to …… the required qualifications for the jo
B. A. contain
B. disclose
C. posses
D. acquire
Answer:
C. posses

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


nine × 5 =

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter