Selecting Words Verbal Ability Questions – Part 19

Note: Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

181. I put …… the light and slept.
A. up
B. down
C. in
D. out
Answer:
D. out

182. …… all intents and purposes, the manager is the master of the firm.
A. in
B. upon
C. with
D. to
Answer:
D. to

183. Government buildings are …… on the Republic day.
A. enlightened
B. lightened
C. illuminated
D. glowed
Answer:
C. illuminated

184. He is too dull …… this problem.
A. solving
B. to solving
C. to solve
D. solves
Answer:
C. to solve

185. Hardly had he arrived …… it started raining.
A. before
B. when
C. than
D. after
Answer:
B. when

186. I …… a car to be absolutely necessary these days.
A. consider
B. regard
C. think
D. agree
Answer:
A. consider

187. we had …… wonderful time at the party last night.
A. such a
B. so
C. such
D. very
Answer:
A. such a

188. An employment advertisement should …… the number of vacancies.
A. provide
B. specify
C. contain
D. declare
Answer:
B. specify

190. Besides other provisions, that shopkeeper deals …… cosmetics.
A. with
B. in
C. at
D. for
Answer:
B. in

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 4 = four

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter