Selecting Words Verbal Ability Questions – Part 2

Note: Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

11. Natwarlal …… them all for a ride by producing false documents.
A. took
B. cheated
C. kept
D. let
Answer:
A. took

12. True brevity …… in saying only what needs to be said.
A. consists
B. depicts
C. portrays
D. resides
Answer:
A. consists

13. I shall take revenge …… you.
A. from
B. with
C. on
D. at
Answer:
C. on

14. This book is a useful …… to our library.
A. discovery
B. asset
C. addition
D. arrival
Answer:
C. additionC

15. The boy was cured …… typhoid
D. A. from
B. of
C. for
D. through
Answer:
B. of

16. He passed the examination in the first class because he ……
A. was hard working for it
B. worked hardly for it
C. had worked hard for it
D. was working hard for it
Answer:
C. had worked hard for it

17. Jawaharlal spent his childhood …… Anand Bhawan.
A. at
B. in
C. on
D. across
Answer:
A. at

18. He is a person of sound character and …… disposition.
A. beneficent
B. morous
C. amiable
D. amicable
Answer:
C. amiable

19. If I take a state roadways bus, I’ll get late, …… ?
A. isn’t it
B. won’t I
C. will I
D. is it
Answer:
B. won’t I

20. God is ……
A. graceful
B. gracious
C. grateful
D. greatful
Answer:
B. gracious

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


five + 8 =

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter