Selecting Words Verbal Ability Questions – Part 3

Note: Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

21. He is so …… that he immediately believe my story of ghosts.
A. innocent
B. credulous
C. vociferous
D. credible
Answer:
B. credulous

22. Fate smiles …… those who untiringly grapple with stark realities of life.
A. with
B. over
C. on
D. round
Answer:
C. on

23. The miser gazed …… at the pile of gold coins in front of him.
A. avidly
B. admiringly
C. thoughtfully
D. earnestly
Answer:
A. avidly

24. His conduct is bad, and his honesty is not …… suspicion.
A. above
B. beyond
C. under
D. in
Answer:
A. above

25. It is 14 years since i …… him.
A. have seen
B. had seen
C. saw
D. see
Answer:
C. saw

26. A man remains narrow minded, self compliance and ignorant unless he visits other people and …… from them.
A. earns
B. borrows
C. learns
D. hears
Answer:
C. learns

27. My father …… down for a nap.
A. lays
B. laid
C. lain
D. lie
Answer:
A. lays

28. The river overflowed its …… and flooded the area.
A. edges
B. fronts
C. limits
D. banks
Answer:
D. banks

29. …… The arrival of the police, nobody went near the victim.
A. Unless
B. Although
C. Even
D. Till
Answer:
D. Till

30. I don’t really know how to …… the problem.
A. tackle
B. cope
C. draw
D. erase
Answer:
A. tackle

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× one = 6

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter