Selecting Words Verbal Ability Questions – Part 4

Note: Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

31. The English schemed to continue their rule in India by playing off one community …… the other.
A. before
B. upon
C. against
D. with
Answer:
C. against

32. The passengers were afraid, but the captain …… them that there was no danger.
A. promised
B. assured
C. advised
D. counselled
Answer:
B. assured

33. Piyush behaves strangely at times and, therefore, nobody gets …… with him.
A. about
B. through
C. along
D. up
Answer:
C. along

34. Rohan and Rohit are twin brothers, but they do not look ……
A. unique
B. different
C. likely
D. alike
Answer:
D. alike

35. The new education policy provides a useful …… for the planners to remove illiteracy.
A. breakup
B. breakthrough
C. breakaway
D. break-in
Answer:
B. breakthrough

36. People who …… on horses usually lose in the end.
A. gamble
B. play
C. risk
D. place
Answer:
A. gamble

37. About twenty clerks were made …… when the banks introduced computers.
A. dispensable
B. redundant
C. expandable
D. obsolete
Answer:
B. redundant

38. Affix a revenue stamp and put your signature …… it.
A. on
B. upo
C. above
D. over
Answer:
A. on

39. My first lesson …… forgiveness came from my mother.
A. upon
B. about
C. in
D. on
Answer:
D. on

40. Life is to death as pleasure is to ……
A. poverty
B. suffering
C. anguish
D. pain
Answer:
D. pain

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− seven = 0

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter