Selecting Words Verbal Ability Questions – Part 5

Note: Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

41. This, partly, explains how the Mehta family has been able to …… its lavish lifestyle in recent times, despite the fact that all its assets have been ……
A. keep, removed
B. afford, attached
C. develop, liquidated
D. keep up, destroyed
Answer:
D. keep up, destroyed

42. He lives near a lovely …… of countryside.
A. length
B. piece
C. section
D. stretch
Answer:
D. stretch

43. Ambition is one of those ……which are never satisfie
D. A. ideas
B. fancies
C. passions
D. feeds
Answer:
C. passions

44. Catching the earlier train will give us the …… to do some shopping.
A. chance
B. luck
C. possibility
D. occasion
Answer:
A. chance

45. I saw a …… of cows in the fiel
D. A. group
B. herd
C. swarm
D. flock
Answer:
B. herd

46. I shall call …… you tomorrow.
A. at
B. on
C. with
D. by
Answer:
C. with

47. She …… from the crowd because of her height and flaming red hair.
A. stood out
B. stood off
C. stood up
D. stood by
Answer:
A. stood out

48. You haven’t had your lunch yet, …… you?
A. are
B. aren’t
C. have
D. haven’t
Answer:
C. have

49. The manner in which bombs exploded in five trains with in a short span of time suggests that it is a part of a ……
A. game
B. conspiracy
C. villainy
D. sabotage
Answer:
B. conspiracy

50. The grapes are now …… enough to be picke
D. A. ready
B. mature
C. ripe
D. advanced
Answer:
C. ripe

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


7 + six =

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter