Selecting Words Verbal Ability Questions – Part 6

Note: Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

51. Success in this examination depends …… hard work alone.
A. at
B. over
C. for
D. on
Answer:
D. on

52. My uncle decided to take …… and my sister to the market.
A. I
B. mine
C. me
D. myself
Answer:
C. me

53. The Hubble Space Telescope will search for planets around the stars, a key to the …… extraterrestrial life, and examine interstellar dust and gases out of which stars are born.
A. perception
B. discovery
C. enquiry
D. quest
Answer:
D. quest

54. She …… Rs 80 out of the bank every Friday.
A. obtains
B. draws
C. pulls
D. extracts
Answer:
B. draws

55. At one point, it looked as if an area of agreement would …… specially over the issue of productivity linked wages.
A. develop
B. come out
C. emerge
D. grow
Answer:
C. emerge

56. Do you know ……?
A. where she comes from
B. where does she come from
C. where from she comes
D. from where does she come
Answer:
A. where she comes from

57. The American …… presented his credentials to the President of India.
A. adviser
B. ambassador
C. delegate
D. representative
Answer:
B. ambassador

58. Chintu is …… small to start playing cricket now.
A. very
B. much
C. too
D. more
Answer:
C. too

59. The thief …… all the money.
A. made up
B. made off with
C. mode do with
D. made good
Answer:
B. made off with

60. The luggage was …… heavy for him to lift
A. much
B. as
C. so
D. too
Answer:
D. too

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− three = 1

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter