Selecting Words Verbal Ability Questions – Part 7

Note: Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

61. To err is …… to forgive divine.
A. beastly
B. human
C. inhuman
D. natural
Answer:
B. human

62. The ruling party will have to put its own house …… order.
A. in
B. on
C. to
D. into
Answer:
A. in

63. Once he has signed the agreement, he won’t be able to ……
A. back up
B. back in
C. back at
D. back out
Answer:
D. back out

64. It was difficult to remove my feet as it had got stuck …… in the mu
D. A. fairly
B. greatly
C. widely
D. firmly
Answer:
D. firmly

65. He is a very careful person, he never takes side but remains ……
A. impartial
B. unbiased
C. neutral
D. prejudiced
Answer:
A. impartial

66. …… of old paintings is a job for experts.
A. Resurrection
B. Retrieval
C. Restoration
D. Resumption
Answer:
C. Restoration

67. I was astounded at his …… lack of knowledge about the Continent of Africa.
A. abundant
B. colossal
C. huge
D. great
Answer:
B. colossal

68. Ayesha always …… the permission of her father before going for movies.
A. seeking
B. seeks
C. sought
D. seeker
Answer:
B. seeks

69. The …… of the Minister’s statement cannot be verified by people who have no access to official records.
A. veracity
B. verbosity
C. ambiguity
D. validity
Answer:
A. veracity

70. But the introductory fee does not stop after the initial handshake, brokers have to …… it up after each transaction.
A. bring
B. cough
C. boost
D. give
Answer:
A. bring

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


1 + = five

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter