Selecting Words Verbal Ability Questions – Part 8

Note: Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

71. Many …… decisions were taken at the meeting.
A. hectic
B. historic
C. historical
D. histrionic
Answer:
B. historic

72. Those who persist in the endeavor at long last triumph …… the odds of life.
A. over
B. on
C. upon
D. about
Answer:
A. over

73. The family gave father a gold watch on the …… of his fiftieth birthday.
A. time
B. event
C. occasion
D. celebration
Answer:
C. occasion

74. The park …… as far as the river.
A. extends
B. advances
C. enlarges
D. emerges
Answer:
A. extends

75. In the modern materialistic society, the only aim of people appears to be …… money by fair means or foul.
A. print
B. produce
C. acquire
D. extort
Answer:
C. acquire

76. What is the …… for an air letter?
A. fare
B. value
C. postage
D. stamp
Answer:
C. postage

77. Colgate has also set an ambitious aim of ……on 8% value shared of tooth paste market by then end of first years.
A. cornering
B. soliciting
C. disturbing
D. keeping
Answer:
A. cornering

78. …… a failure of some traffic lights, traffic is moving very slowly.
A. Owing
B. Due to
C. Because
D. Since
Answer:
B. Due to

79. He felt no …… as he plunged the knife into her back.
A. qualms
B. scruple
C. conscience
D. morals
Answer:
A. qualms

80. Walking at 3’o clock, I heard the …… of thunder.
A. crackle
B. rumble
C. ripple
D. clank
Answer:
B. rumble

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ 4 = ten

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter