Selecting Words Verbal Ability Questions – Part 9

Note: Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

81. The battalion operating from the mountain was able to …… three enemy divisons.
A. tie up
B. tie down
C. tie on
D. tie with
Answer:
B. tie down

82. I purposely …… meet you during my last visit to Kashmir.
A. didn’t
B. won’t
C. hadn’t
D. wouldn’t
Answer:
A. didn’t

83. Many of the advances of civilisation have been conceived by young people just on the …… of adulthood
A. boundary
B. threshold
C. peak
D. horizon
Answer:
B. threshold

84. Arti pulled a long …… when she was told that she could not go to Agra.
A. mouth
B. skirt
C. face
D. hand
Answer:
C. face

85. During Diwali the shops are …… of people.
A. busy
B. full
C. crowded
D. bubbling
Answer:
B. full

86. The paths of glory lead …… to the grave.
A. straight
B. but
C. in
D. directly
Answer:
B. but

87. He was accused …… stealing his aunt’s necklace.
A. for
B. with
C. of
D. on
Answer:
C. of

88. Some regions of our country still remain …… to the average man.
A. inaccessible
B. impossible
C. impermeable
D. impenetrable
Answer:
A. inaccessible

89. It …… that Prashant will not be selected for the post
A. feels
B. looks
C. believes
D. seems
Answer:
D. seems

90. The communalist represents the …… of everything noble that we have inherited from our culture and history.
A. antithesis
B. antidote
C. immorality
D. antagonism
Answer:
A. antithesis

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 9 = forty five

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter