Synonyms – Verbal Ability Questions and Answers

This is the Part 1 general knowledge questions and answers section on “Synonyms” with explanation for various interview, competitive examination and entrance test. Solved examples with detailed answer description, explanation are given and it would be easy to understand.

synonyms verbal ability questions answers

 

Directions to Solve:
In the following the questions choose the word which best expresses the meaning of the given word.
1. VORACIOUS
A. Wild
B. Greedy
C. Angry
D. Quick
Answer:
B. Greedy

2. UNITE
A. Unfold
B. Unchain
C. Combine
D. Unhinge
Answer:
C. Combine

3. GARRULITY
A. Credulity
B. Senility
C. Loquaciousness
D. Speciousness
Answer:
C. Loquaciousness

4. MOROSE
A. Annoyed
B. Gloomy
C. Moody
D. Displeased
Answer:
B. Gloomy

5. FRUGALITY
A. Foolishness
B. Extremity
C. Enthusiasm
D. Economy
Answer:
D. Economy

6. CORRESPONDENCE
A. Agreements
B. Contracts
C. Documents
D. Letters
Answer:
D. Letters

7. MASSACRE
A. Murder
B. Stab
C. Assassinate
D. Slaughter
Answer:
D. Slaughter

8. KEN
A. Ignorance
B. Witness
C. Trial
D. Knowledge
Answer:
D. Knowledge

9. VENUE
A. Place
B. Agenda
C. Time
D. Duration
Answer:
A. Place

10. CANDID
A. Apparent
B. Explicit
C. Frank
D. Bright
Answer:
C. Frank

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 2 = four

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter