Synonyms : Verbal Ability Questions – Part 2

Directions to Solve:
In the following the questions choose the word which best expresses the meaning of the given word.

 

11. ECSTATIC
A. Animated
B. Bewildered
C. Enraptured
D. Illful
Answer:
C. Enraptured

12. ADMONISH
A. Punish
B. Curse
C. Dismiss
D. Reprimand
Answer:
D. Reprimand

13. TRANSIENT
A. Transparent
B. Fleeting
C. Feeble
D. Fanciful
Answer:
B. Fleeting

14. BARE
A. Uncovered
B. Tolerate
C. Clear
D. Neat
Answer:
A. Uncovered

15. INEBRIATE
A. Dreamy
B. Stupefied
C. Unsteady
D. Drunken
Answer:
D. Drunken

16. STERILE
A. Barren
B. Arid
C. Childless
D. Dry
Answer:
A. Barren

17. INDICT
A. Condemn
B. Reprimand
C. Accuse
D. Allege
Answer:
C. Accuse

18. STRINGENT
A. Dry
B. Strained
C. Rigorous
D. Shrill
Answer:
C. Rigorous

19. BRIEF
A. Limited
B. Small
C. Little
D. Short
Answer:
D. Short

20. ADVERSITY
A. Failure
B. Helplessness
C. Misfortune
D. Crisis
Answer:
C. Misfortune

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


7 − five =

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter