Synonyms : Verbal Ability Questions – Part 5

Directions to Solve:
In the following the questions choose the word which best expresses the meaning of the given word.

41. FORAY
A. Maraud
B. Contest
C. Ranger
D. Intuition
Answer:
A. Maraud

42. RECKLESS
A. Courageous
B. Rash
C. Bold
D. Daring
Answer:
B. Rash

43. CORPULENT
A. Lean
B. Gaunt
C. Emaciated
D. Obese
Answer:
D. Obese

44. CONSEQUENCES
A. Results
B. Conclusions
C. Difficulties
D. Applications
Answer:
A. Results

45. IMPROVEMENT
A. Advancement
B. Betterment
C. Promotion
D. Preference
Answer:
B. Betterment

46. REPEAL
A. Sanction
B. Perpetuate
C. Pass
D. Cancel
Answer:
D. Cancel

47. SALACITY
A. Bliss
B. Depression
C. Indecency
D. Recession
Answer:
C. Indecency

48. MAYHEM
A. Jubilation
B. Havoc
C. Excitement
D. Defeat
Answer:
B. Havoc

49. VORACIOUS
A. Truthful
B. Gluttonous
C. Funny
D. Venturous
Answer:
B. Gluttonous

50. AWAKENED
A. Enlightened
B. Realised
C. Shook
D. Waken
Answer:
D. Waken

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


eight × 8 =

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter