Synonyms : Verbal Ability Questions – Part 6

Directions to Solve:
In the following the questions choose the word which best expresses the meaning of the given word.

51. DEBACLE
A. Collapse
B. Decline
C. Defeat
D. Disgrace
Answer:
A. Collapse

52. GERMANE
A. Responsible
B. Logical
C. Possible
D. Relevant
Answer:
D. Relevant

53. INSOMNIA
A. Lethargy
B. Sleeplessness
C. Drunkenness
D. Unconsciousness
Answer:
B. Sleeplessness

54. LAUD
A. Lord
B. Eulogy
C. Praise
D. Extolled
Answer:
C. Praise

55. DEIFY
A. Flatter
B. Challenge
C. Worship
D. Face
Answer:
C. Worship

56. HARBINGER
A. Messenger
B. Steward
C. Forerunner
D. Pilot
Answer:
C. Forerunner

57. LAMENT
A. Complain
B. Comment
C. Condone
D. Console
Answer:
A. Complain

58. HESITATED
A. Stopped
B. Paused
C. Slowed
D. Postponed
Answer:
B. Paused

59. EMBEZZLE
A.Misappropriate
B. Balance
C. Remunerate
D. Clear
Answer:
A.Misappropriate

60. VENT
A.Opening
B. Stodge
C. End
D. Past tense of go
Answer:
A.Opening

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


five + = 6

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter