Synonyms : Verbal Ability Questions – Part 7

Directions to Solve:
In the following the questions choose the word which best expresses the meaning of the given word.

61. IRONIC
A. Inflexible
B. Bitter
C. Good-natured
D. Disguisedly sarcastic
Answer:
D. Disguisedly sarcastic

62. TIMID
A. Fast
B. Slow
C. Medium
D. Shy
Answer:
D. Shy

63. TORTURE
A. Torment
B. Chastisement
C. Harassment
D. Terror
Answer:
A. Torment

64. ABUNDANT
A. Ripe
B. Cheap
C. Plenty
D. Absent
Answer:
C. Plenty

65. REPERCUSSION
A. Clever reply
B. Recollection
C. Remuneration
D. Reaction
Answer:
D. Reaction

66. IMPROMPTU
A. Offhand
B. Unimportant
C. Unreal
D. Effective
Answer:
A. Offhand

67. ERROR
A. Misadventure
B. Misgiving
C. Ambiguity
D. Blunder
Answer:
D. Blunder

68. COMMENSURATE
A. Measurable
B. Proportionate
C. Begining
D. Appropriate
Answer:
B. Proportionate

69. SHIVER
A. Feel
B. Rock
C. Tremble
D. Move
Answer:
C. Tremble

70. PRESTIGE
A. Influence
B. Quality
C. Name
D. Wealth
Answer:
C. Name

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


two + = 6

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter