Synonyms : Verbal Ability Questions – Part 8

Directions to Solve:
In the following the questions choose the word which best expresses the meaning of the given word.

71. DIVERSION
A. Amusement
B. Distortion
C. Deviation
D. Bylane
Answer:
C. Deviation

72. INSOLVENT
A. Poor
B. Bankrupt
C. Penniless
D. Broke
Answer:
B. Bankrupt

73. AUGUST
A.Common
B. Ridiculous
C. Dignified
D. Petty
Answer:
C. Dignified

74. CANNY
A.Obstinate
B. Handsome
C. Clever
D. Stout
Answer:
C. Clever

75. SHALLOW
A. Artificial
B. Superficial
C. Foolish
D. Worthless
Answer:
B. Superficial

76. INEXPLICABLE
A. Confusing
B. Unaccountable
C. Chaotic
D. Unconnected
Answer:
B. Unaccountable

77. RANT
A. Praise inordinately
B. Formalise
C. To preach noisily
D. Treat with screen
Answer:
C. To preach noisily

78. ZANY
A. Clown
B. Pet
C. Thief
D. Magician
Answer:
A. Clown

79. INFAMY
A. Dishonour
B. Glory
C. Integrity
D. Reputation
Answer:
A. Dishonour

80. MASTERLY
A. Crafty
B. Skilful
C. Meaningful
D. Cruel
Answer:
B. Skilful

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


seven − 6 =

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter