Synonyms : Verbal Ability Questions – Part 9

Directions to Solve:
In the following the questions choose the word which best expresses the meaning of the given word.

81. ASCEND
A. Leap
B. Grow
C. Deviate
D. Mount
Answer:
D. Mount

82. FURORE
A. Excitement
B. Worry
C. Flux
D. Anteroom
Answer:
A. Excitement

83. FEEBLE
A. Weak
B. Vain
C. Arrogant
D. Sick
Answer:
A. Weak

84. ALERT
A. Energetic
B. Observant
C. Intelligent
D. Watchful
Answer:
D. Watchful

85. WARRIOR
A. Soldier
B. Sailor
C. Pirate
D. Spy
Answer:
A. Soldier

86. RESTRAINT
A. Hindrance
B. Repression
C. Obstacle
D. Restriction
Answer:
D. Restriction

87. STRINGENT
A. Tense
B. Stringly
C. Strict
D. Causing to Shrink
Answer:
C. Strict

88. TEPID
A. Hot
B. Warm
C. Cold
D. Boiling
Answer:
B. Warm

89. COMBAT
A. Conflict
B. Quarrel
C. Feud
D. Fight
Answer:
D. Fight

90. MELD
A. To soothe
B. Merge
C. Purchase
D. Glisten
Answer:
B. Merge

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


seven × = 56

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter