Current Affairs 2015-2016 for Competitive Exams – Part 10

This is the Part 10 Current Affairs questions and answers section with explanation for various interview, competitive examination and entrance test. Detailed answer description, explanation are given and it would be easy to understand. 

181. Which of the following has won the UNPSA Award 2015?
Answer: Queen Sirikit National Institute of Child Health

182. Madras atomic station was located at____.
Answer: Tamil Nadu

183. International Refugee Day is observed on _______.
Answer: June 20

184. What is the headquarter of IMF?
Answer: Washington

185. What is the currency of Bhutan?
Answer: Ngultrum

186. Who is President of BRICS?
Answer: K V Kamath

187. Who is the winner of World Junior Chess Championship 2015?
Answer: Lu Shanglai

188. The Constitution (100th Amendment) Act 2015 is related to-
Answer: Land Boundary Agreement (LBA) between India and Bangladesh

189. LIC has got approval to do business in which country recently?
Answer: Bangladesh

190. Forward Market Commission (FMC) is going to merge with ____
Answer: SEBI

191. Which Indian Film has won the Critics Prize in 68th Cannes film festival?
Answer: Masaan

192. The Omkereshwar Dam is located at_______
Answer: Narmada River

193. Who is Krishna Poonia?
Answer: Discus Thrower

194. Jim Corbett National Park is located at______
Answer: Uttarakhand

195. Who is the winner of CEAT Indian Cricket of the year award?
Answer: Ajinkya Rahane

196. Who is the Indian Cricket Coach for Under 19?
Answer: Rahul Dravid

197. Agartala is the capital of which of the following state?
Answer: Tripura

198. International Peace Day was observed on______
Answer: September 21

199. Kaiga Atomic Power Plant is located at which of the following state?
Answer: Karnataka

200. Who is the President of New BRICS Development Bank?
Answer: K V Kamath

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = eight

Popup Dialog Box Powered By :
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter