Current Affairs 2015-2016 for Competitive Exams – Part 11

This is the Part 11 Current Affairs questions and answers section with explanation for various interview, competitive examination and entrance test. Detailed answer description, explanation are given and it would be easy to understand. 

201. India-Africa Summit 2015 was held at________
Answer: New Delhi

202. What is the name of the State Bank of India before it was created by SBI Act?
Answer: Imperial Bank of India

203. India has signed a deal on Uranium with which country for next 5 years?
Answer: Canada

204. Floyd Joy Mayweather is related to which of the following sports?
Answer: Boxing

205. “Test of my life” is the auto biography of _______
Answer: Yuvraj Singh

206. What is the authorized capital amount of Regional Rural Banks?
Answer: Rs. 5 crore

207. What is the capital of Dadra and Nagar Haveli?
Answer: Silvassa

208. What is the currency of Switzerland?
Answer: Franc

209. What is the headquarters of IMF?
Answer: Washington DC

210. National Teacher’s Day is observed on_________
Answer: September 5

211. What is the correct Share percentage of Central, State and Sponsored Bank for Regional Rural Banks?
Answer: 50%, 15%, 35%

212. Who is the Information Broadcasting Minister of India?
Answer: Arun Jaitley

213. Who is the New Deputy Governor of RBI?
Answer: S S Mundra

214. Keoladeo National Park is located at_______
Answer: Rajasthan

215. Cooperative Societies Act was enacted in which year?
Answer: 1912

216. Which of the following is the regulatory body of Regional Rural Banks?
Answer: NABARD

217. What is the headquarters of Asian Infrastructure Investment Bank?
Answer: Beijing, China

218. What is the age limit of Atal Pension Yojna?
Answer: 18 years to 40 years

219. State Bank of India has tied up with which of the following insurance company?
Answer: National Insurance

220. What is the new dead-line to exchange the pre-2005 currency notes?
Answer: December 31st 2015

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 1 = nine

Popup Dialog Box Powered By :
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter