Current Affairs 2015-2016 for Competitive Exams – Part 12

This is the Part 12 Current Affairs questions and answers section with explanation for various interview, competitive examination and entrance test. Detailed answer description, explanation are given and it would be easy to understand. 

221. Which is the longest river in the world?
Answer: Nile

222. Who is the new Head of CIC?
Answer: Vijay Sharma

223. Who is the author of the book- “Kashmir: The Vajpayee Years”?
Answer: A S Dulat

224. What is the total coverage amount for Pradhan Mantri Suraksha Bima Yojana (PMSBY)?
Answer: 2 lakh

225. Minimum age for joining Atal Pension Yojana is 18 years and what is the maximum age?
Answer: 40 years

226. Which is the largest life insurer in India?
Answer: Life Insurance Corporation of India (LIC)

227. World Tourism Day is observed on_________
Answer: 27 September

228. In SLR, ‘R’ stands for_______
Answer: Ratio

229. Gautam Budha Wildlife Sanctuary is located in Gaya District of_________
Answer: Bihar

230. New Service Tax Rate of 14% is comes to effect from_______
Answer: June 1

231. Kamakhya Temple is a famous pilgrimage which was located at_______
Answer: Assam

232. Headquarters of Asian Development bank is located at______
Answer: Manila

233. Bradley James Haddin is related to which of the following sports?
Answer: Cricket

234. Headquarters of New Development Bank is located at___________
Answer: Shanghai, China

235. 29th July is observed as______
Answer: World Tiger Day

236. YK Sabharwal who died recently in New Delhi at the age of 73 is the______
Answer: Former Chief Justice of India

237. What is the currency of Estonia?
Answer: Euro

238. Who is the present Health Minister of India?
Answer: J P Nadda

239. Dispur is the capital of_______
Answer: Assam

240. Which is the longest dam in India?
Answer: Hira Kund

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three − 1 =

Popup Dialog Box Powered By :
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter