Current Affairs 2015-2016 for Competitive Exams – Part 13

This is the Part 13 Current Affairs questions and answers section with explanation for various interview, competitive examination and entrance test. Detailed answer description, explanation are given and it would be easy to understand.

241. Who is the winner CEAT Cricketer of the year?
Answer: Ajinkya Rahane

242. What is the capital of Bhutan?
Answer: Thimpu

243. What is the headquarters of world maritime organization?
Answer: London

244. Where was the Dy Patil Stadium located_______
Answer: Mumbai, Maharashtra

245. Among the following who is the former Governor of RBI?
Answer: Bimal Jalan

246. KSE-1000 Stock Exchange is belongs to which of the following country?
Answer: Pakistan

247. Tehri Dam is located at________.
Answer: Uttarakhand

248. What is the capital of Lakshadweep?
Answer: Kavaratti

249. Terracotta Warriors Museum is located at which of the following country?
Answer: China

250. What is the minimum paid up equity capital for small finance banks?
Answer: 100 crore

251. What is the maximum amount that can be send via NEFT to Nepal?
Answer: Rs. 50,000

252. Which of the following is the regulatory body for RRB?
Answer: NABARD

253. GIFT is a Group of company which was related to which of the Indian State?
Answer: Gujarat

254. Kanha National Park is located at________.
Answer: Madhya Pradesh

255. Who is the CEO of NITI Aayog?
Answer: Sindhushree Khullar

256. Omar Sharif is a famous______
Answer: Egyptian Actor

257. What is the Maximum age limit of a girl child to open Sukanya Samriddhi Account?
Answer: 10 years

258. Who is the winner of the 4th South Asian Basketball Championship?
Answer: India

259. Who is the winner of the Wimbledon Single Mens Championship?
Answer: Novak Djokovic

260. Who is the Commerce Minister of India?
Answer: Nirmala Sitaraman

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = thirty two

Popup Dialog Box Powered By :
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter