Current Affairs 2015-2016 for Competitive Exams – Part 14

This is the Part 14 Current Affairs questions and answers section with explanation for various interview, competitive examination and entrance test. Detailed answer description, explanation are given and it would be easy to understand.

261. What is the name of the scheme that covers Rs. 2 lakh accidental policy?
Answer: Pradhan Mantri Suraksha Bima Yojana

262. Which of the following bank has largest chain ATMs?
Answer: SBI

263.What is the currency of Israel?
Answer: Israeli new Shekel

264. What is the capital of Tajikistan?
Answer: Dushanbe

265. Which of the following regulates the Monetary Policy?
Answer: RBI

266. What is the currency of Portugal?
Answer: Euro

267. Who are all the member countries of IBSA?
Answer: India, Brazil, South Africa,

268. What is the minimum amount of Sukanua Samridi?
Answer: Rs.1000

269. What is the venue of G7 2015 summit?
Answer: Germany

270. What is the premium amount of PMJDY?
Answer: Rs.330 pa

271. Keibul Lamjao National Park is located at_______
Answer: Manipur

272. Tarun Gogoi is the Chief Minister of________
Answer: Assam

273. What is the percentage of rural population as per census 2011?
Answer: 69.84%

274. Kazi Nazrul Islam Airport is located at_______
Answer: Kolkata

275. Where is the Fiest Industrial Defense Park located______
Answer: Kerala

276. What is the major function of EXIM bank?
Answer: Provides Export Credit

277. What is the venue of IPL 2015 finals?
Answer: Eden Garden Kolkata

278. What is the died line to implement the Houses for All Scheme?
Answer: 2022

279. Who has inaugurated the Rastriya Avishkaar Abhiyaan?
Answer: Dr. APJ Adul Kalam

280. What is the Headquarter of UNICEF?
Answer: New York

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = two

Popup Dialog Box Powered By :
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter