Current Affairs 2015-2016 for Competitive Exams – Part 15

This is the Part 15 Current Affairs questions and answers section with explanation for various interview, competitive examination and entrance test. Detailed answer description, explanation are given and it would be easy to understand. 

281. Which is the regulator body of Mutual Fund?
Answer: SEBI

282. Headquarters of PNB is located at?
Answer: New Delhi

283. Barbati Stadium is located at_______.
Answer: Cuttack, Odisha

284. What is the Currency of Kazakhstan?
Answer: Kazakh tenge

285. Sanjay Gandhi National Park is located at_______.
Answer: Mumbai, Maharashtra

286. Who among the following is the former Governor of RBI?
Answer: Dr. D Subbarao

287. What is the currency of South Korea?
Answer: Won

288. Who is the present Home Minister of India?
Answer: Rajnath Singh

289. Who is the author of ”37 bridges and Other Stories”?
Answer: Aamer Hussein

290. ISRO has launched 5 Satellites of _________ recently.
Answer: UK

291. In “NHB”, “H” stands for________.
Answer: Housing

292. Hrishikesh Kanitkar and Ajay Ratra were related to which of the following sports?
Answer: Cricket

293. Shanghai Cooperation Organization (SCO) meeting was held at______
Answer: Ufa, Russia

294. Central Government has provided _________ loan for sugarcane farmers.
Answer: 6000 crore

295. Burkhan Khaldun Mountain was registered in UNESCO World Heritage from which country?
Answer: Mangolia

296. Doctors Day is observed on______
Answer: July 1

297. Who is Matti Makkonen?
Answer: Father of SMS

298. Who is the President of Bhutan?
Answer: Jigme Khesar Namgyel Wangchuck

299. Who is the winner of Wimbeldon Womens Champion 2015?
Answer: Serena Williams

300. Who is the winner of Women’s Football World Cup 2015?
Answer: USA

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eight + = 15

Popup Dialog Box Powered By :
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter