Current Affairs 2015-2016 for Competitive Exams – Part 16

This is the Part 16 Current Affairs questions and answers section with explanation for various interview, competitive examination and entrance test. Detailed answer description, explanation are given and it would be easy to understand. 

301. Who is the author of the book- “Uniki”?
Answer: Vidaya Sagar Roy

302. What is the minimum age limit for Atal Pension Yojana?
Answer: 18 years

303. “Potala Palace” is located at which of the following country?
Answer: China

304. What is the Currency of Bangladesh?
Answer: Taka

305. Who is the CEO of Soft Bank?
Answer: N Arora

306. What is the Capital of Uzbekistan?
Answer: Tashkent

307. Nelson Mandela Day is observed on?
Answer: July 18th

308. Which of the following book is related to Jhumpa Lahiri?
Answer: The Lowland

309. Kumbh Mela is celebrated at which of the following river?
Answer: Trimbakeshwar

310. Mundra Power Plant is located at_____
Answer: Mundra, Kutch District, Gujarat

311. Maximum numbers of Tigers are present in which of the following state?
Answer: Karnataka

312. What is the contribution of India for BRICKS Bank?
Answer: $18 billion

313. Who is the Chairman of Kolkata based Bandhan Bank?
Answer: Ashok Lahiri

314. Deepak Mohanthy Committee is related to which of the following?
Answer: Financial inclusion

315. What is the Capital of Nagaland?
Answer: Kohima

316. Who is the author of the book”Green Signal”?
Answer: Jairam Ramesh

317. What is the Currency of Slovakia?
Answer: Euro

318. Who is the present Communication Minister of India?
Answer: Ravi Shankar Prasad

319. World Literacy Day is Observed on______
Answer: September 8

320. What is the Headquarters of WTO?
Answer: Geneva

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = twelve

Popup Dialog Box Powered By :
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter